Rondleiding van het Leisteenmuseum
Sale ended

LEEF een spannende tijdreis in de leisteenindustrie van de 20ste eeuw. ONTDEK het parcours van de leisteen vanaf zijn oorsprong en extractie tot het eindproduct en transport. VERKEN de werkomstandigheden van de leisteenwerkers van Haut-Martelange.

  • Demonstratie van het beroep van de leisteenwerker
  • 22 gebouwen
  • Afdaling in de ondergrondse mijn
Duur2 Uren 30 Minuten
Mee te nemen

Stevige schoenen en een jas zijn aangeraden (constante temperatuur van 9°C in de ondergrondse mijn).

Meer informatie

LEEF een spannende tijdreis in de leisteenindustrie van de 20ste eeuw. Met 22 gebouwen op een oppervlakte van 8 ha levert Haut-Martelange u een volledig overzicht van de 200-jarige mijnextractie, zeer belangrijk voor de streek.

ONTDEK het parcours van de leisteen vanaf zijn oorsprong en extractie tot het eindproduct en transport. De rondleiding maakt u vertrouwd met de werk in de steen, de uitbuiging, de transformatie en de werkomstandigheden van de vroegere leisteenwerkers.

VERKEN de werkomstandigheden van de arbeiders in Martelange. Met de demonstratie van het beroep van splijten en snijden, de promotiefilm van 1938 en de bezichtiging van de ondergrondse mijn Rosset op -15m krijgt u een levendig beeld van de dagelijks van de leisteenarbeiders ("Leekëppert").

€ 10,00
TICKETS UITVERKOCHT!

Sorry, this offer is no longer available.

Please call : +35242828222